Jeugdharmonie Kruishoutem

Pieter Delaere

componist - dirigent - saxofonist

DIRIGENT

Als kind groeide ik zelf op in de harmonie- en fanfarewereld. Het is dan ook niet onlogisch dat ik tijdens mijn studies aan het conservatorium (Hogeschool Gent, Departement Conservatorium - School of Arts en het Conservatorio Rossini, Pesaro, Italië) als optievak directie koos in de klas van Dirk Brossé en Wim Belaen.

Na het behalen van de Master in de Muziek (Uitvoerende Muziek Klassiek: saxofoon) met grote onderscheiding, volgde ik de cursus instrumentale directie bij Bart Picqueur.

Momenteel dirigeer ik volgende korpsen:

 

Fanfare Concordia Malderen

 

Fanfare Nut & Vermaak Maldegem

 

Fanfare Orkest Lebbeke

 

Harmonie Sint-Cecilia Langemark

 

Jeugdharmonie Kruishoutem

 

Onze knotsgekke muziekbende...

 

dé jeugdharmonie van Kruishoutem!

 

"Jong geleerd, oud gedaan"

Jeugdige muzikantjes van Kruishoutem (of buurgemeenten) komen langs om te musiceren en zich te amuseren. We spelen werkelijk alle soorten muziek: van ABBA tot Zorro, van Bach tot Mozart. Alles komt aan bod!

We geven onze muzikanten ook de kans om op te treden! Elke jaar organiseren we een concert op het einde van het schooljaar. Zenuwen zullen er zijn, maar hun mama's en papa's zijn zo fier, heel hartverwarmend! Voor de jeugdharmonie'ers is het een unieke ervaring, die hen een grote stap dichter brengt naar de "grote" harmonie. Doorheen het jaar pikken we hier en daar ook een "kleiner concert" mee zoals het opluisteren van de mis in Lozer en samenspelen met de "grote" harmonie.

Activiteiten zijn er bij de vleet! Een film-, schaats-, kajak- of repetitienamiddag! Je kan het zo gek niet bedenken. Jaarlijks trekken we er ook een weekendje op uit! Daar amuseren we ons, bewijzen zijn daarvan te vinden op deze website.

De organisatie staat onder de hoede van een Jeugdwerkgroep: iets oudere enthousiaste muzikanten, die zich ten volle willen inzetten om van elk werkjaar iets bijzonders te maken!

 

Meer informatie op de website.

 

Copyright © Pieter Delaere, 2016-2017