Fanfare Condordia Malderen

Pieter Delaere

componist - dirigent - saxofonist

DIRIGENT

Als kind groeide ik zelf op in de harmonie- en fanfarewereld. Het is dan ook niet onlogisch dat ik tijdens mijn studies aan het conservatorium (Hogeschool Gent, Departement Conservatorium - School of Arts en het Conservatorio Rossini, Pesaro, Italië) als optievak directie koos in de klas van Dirk Brossé en Wim Belaen.

Na het behalen van de Master in de Muziek (Uitvoerende Muziek Klassiek: saxofoon) met grote onderscheiding, volgde ik de cursus instrumentale directie bij Bart Picqueur.

Momenteel dirigeer ik volgende korpsen:

 

Fanfare Concordia Malderen

 

De vzw Koninklijke Muziekvereniging Concordia Malderen heeft tijdens haar meer dan 100-jarig bestaan al heel veel hoogtepunten beleefd.

 

De muziekvereniging speelt in ere-afdeling binnen VLAMO (de VLaamse AmateurMuziekOrganisatie) en bestaat uit een groep jonge erg gemotiveerde muzikanten die zich ten volle inzetten voor het bereiken en behouden van een hoog muzikaal niveau.

Dat onze muzikanten het menen hoeft niet uitgelegd te worden als je de lijst van ons palmares bekijkt.

 

Het belangrijkste voor onze fanfare is het bereikte muzikale niveau te behouden en verder te ontwikkelen. En dit, als het ware, als één grote familie.

Dat de druk soms hoog is ligt in de lijn van de verwachtingen gezien onze vereniging meedraait in de hoogste rangen en we deelnames aan concours, zowel nationaal als internationaal, niet schuwen vb. het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, waar onze vereniging in haar afdeling een eerste prijs behaalde en een gouden medaille met 86,4% .

 

Wat is er mooier dan samen musiceren in een enthousiaste groep, die samenhangt op basis van vriendschap en vertrouwen! En dat is Concordia!

 

Meer info op www.concordiamalderen.be.

Copyright © Pieter Delaere, 2016-2017