Fanfare Band

Pieter Delaere

componist - dirigent - saxofonist

Composities

Pedagogisch

 

Wind Band

 

Fanfare Band

 

  • Hestrudis

Naar aanleiding van haar 150-jarig jubileum besliste de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Heestert een gelegenheidscompositie te laten creëren als blijvend

aandenken aan dit unieke feestjaar. De compositie zal de bewogen geschiedenis van onze muziekvereniging muzikaal tot uiting brengen. De titel Hestrudis verwijst naar de ontstaansgeschiedenis van ons dorp. Hestrudis was namelijk een adellijke dame die er zich tijdens de 10de eeuw kwam vestigen, één van de oudste historische verwijzingen betreffende het ontstaan van het dorp Heestert.

 

Het werk vangt aan met een rustig gedeelte, verwijzend naar het landelijke dorp, naar het prille begin van de fanfare en naar haar Katholieke achtergrond. Na een kort gedeelte dat de onzekere beginjaren en de oorlogsstrubbelingen voorstelt, komt er een solistisch gedeelte dat een subtiele verwijzing bevat naar het bestaande thema van het lied "Wij zijn Heestertnaren". Hierna volgt er een snel deel, waarin de vriendschap, het feesten, de verbroedering met Wincheringen en het plezier tot uiting komen, maar ook de soms woelige jaren. De compositie sluit af met een finale waarin de vorige delen worden herhaald en tot een apotheose worden verwerkt.

 

Graad: afdeling uitmuntendheid (grade 4)

Tijdsduur: 11'00"

Jaar: 2013

Publicatie: nog niet gepubliceerd

 

 

Andere

 

 

 

 

Copyright © Pieter Delaere, 2016-2017